КЪЩИ ЗА ГОСТИ ТИНТЯВА И НЕВЕНА

КЪЩИ ЗА ГОСТИ ТИНТЯВА И НЕВЕНА  hotel basic picture
България, Боженци
 
Разположение: Тинтява и Невена са битови къщи за гости в архитектурно-историческия резерват Боженци.
Намират се на 15 км от гр. Габрово и на 201 км от гр. София. Местността е известна с богатото си историческо наследство и непокътната природа. Легенда разказва, че селото е основано от болярката Божана. Тя избягала от Велико Търново при превземането му и се заселила на това красиво място, което носи нейното име.

За Ваше удобство в хотела:
Къща Тинтява има неповторим архитектурен облик. На първия етаж се намира просторна механа с камина. Тя е обзаведена в типичен български стил и разполага с всичко необходимо за едно истинско празненство. В нея гостите на къщите ще имат възможност да опитат екологично чисти продукти и да се насладят на традиционни български гозби.
 
Къща Невена е запазила изцяло боженските традиции.Механата е разположена на първия етаж и има собствена камина, пред която можете да изпиете чаша вино с приятели.
 
Тинтява и Невена са със запазен автентичен вид. Покрити с каменни плочи и изпълнени с уют и топлина, къщите са запазили духа на поколения българи, живели в Боженци векове наред. Ще бъдете впечатлени и от прекрасния двор на двете къщи. С разцъфването на цветята през пролетта градината се превръща в  истинска живописна картина.

В стаята:
Тинтява разполага с две комфортно обзаведени стаи и едно ателие със собствен кухненски бокс.
Невена разполага с една стая, обзаведена в битов стил, и едно ателие. Стаите имат собствен санитарен възел и са оборудвани с телевизор и Интернет.

Препоръчваме хотела за:
Тинтява и Невена пренсят в епохата на българското Възраждане - уютна битова обстановка, спокойствие и автентична атмосфера.
Къщите могат да се наемат частично или изцяло, а по заявка може да се включи и изхранване. Тинтява и Невена са изключително походящи за провеждането на семейни празници или малки фирмени събирания и team buildings. Капацитетът на двете къщи е за 10 човека.
 
 
ЦЕНИ с отстъпка при наем на цяла къща:
 
Наем на къща Тинтява: 290 лв.
Наем на къща Невена: 194 лв.
Двойна стая - 97 лв.
Ателие: 135 лв.
Цените са валидни до 31.12.2012 год. ( без празничните дни)