От септември нови полети от София до Бари, Кьолн, Женева, Мюнхен, и Неапол

2015-04-27 00:25:19 AvatarTour.bg

Нискобюджетната унгарска авиокомпания "Уиз ер" (Wizz Air) от края на март продава билети за полети от София до пет нови дестинации. От средата на септември превозвачът ще лети .

Билетите са в продажба  и най-ниската цена за еднопосочен билет е 49.99 лева за едната посока - до Бари. Стартовите цени по другите четири дестинации отново за еднопосочен билет с включени такси и салонен малък багаж са 59.99 лева.

Полетите до Бари и Кьолн, два пъти седмично в понеделник и петък, започват от 14 септември. Оттогава ще се лети и до Женева. От 16 септември, в сряда и събота, ще бъдат полетите до Неапол и Мюнхен (Менинген).

В допълнение превозвачът увеличава честотата на полетите до няколко дестинации - Лондон, "Лутън" от 11 на 14, до Болоня (стават 4), Ларнака (4), Дубай (3), Малта(3), обяви Гергю Арбан, търговски директор на компанията.

"Това не само ще увеличи възможностите за пътувания на българите, но и ще доведе още туристи до България, които идват за сити брейк, културен туризъм или за да отидат на ски", посочи Арбан.

Към флотилията, която изпълнява полети от София, от есента ще се добави и още един самолет "Ербъс" А320. Арбан посочи, че превозвачът вече е поръчал и няколко самолета А321, като първият ще се включи в графика към края на годината. Той не уточни с колко такива самолета ще се увеличи флотилията на компанията.